marți, 7 februarie 2012

Culturismul si suplimentele

"Uita-te la el/ea; se vede clar ca ia suplimente nutritive". De cate ori ai auzit spundu-se in sala? Exista aceasta perceptie gresita asupra suplimentelor nutritive cum ca ar face diferenta in rezultatele pe care doresti sa le obtii prin culturism. E oarecum normal tinand cont ca toate campanile de marketing ale producatorilor de suplimente sunt concepute in acest sens.

Nu va lasati pacaliti de campanile de marketing ale prudacatorilor de suplimente nutritive. Daca in prezent nu aveti rezultate fara suplimente, nu veti avea nici cu suplimente. Intr-adevar, suplimentele va vor ajuta, dar nesemnificativ. 
Daca aveti bugetul limitat, nu faceti sacrificii ca sa cumparati suplimente nutritive. Daca bugetul nu este limitat, desigur ca puteti sa consumati suplimente in functie de obiective. 

O alta perceptie total gresita este ca suplimentele dauneaza grav sanatatii. Da, pot dauna sanatatii la fel cum berea poate dauna sanatatii sau laptele, atat timp cat sunt in exces. 
Intr-adevar, sunt multe companii producatoare de suplimente si trebuie sa fiti atenti de la ce producator cumparati. 
Aici trebuie sa mentionam ca suplimentele sunt de mai multe tipuri, si clar ca un concentrat proteic nu poate fi comparat cu un energizant ca si stres asupra ficatului. 

Ca suplimente de baza in culturism putem aminti:
  • concentratele proteice
  • vitaminele si mineralele
  • BCAA
  • Creatina
  • Glutamina
Repet, veti putea avea aceleasi rezultate si fara cele de mai sus, doar ca daca aveti un buget nelimitat, puteti utiliza fara nici o retinere aceste suplimente. 

In articolele viitoare voi intra in amanunt pe fiecare categorie de supliment. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu