joi, 20 septembrie 2012

Salate

Salatele sunt solutia ideala pentru o masa echilibrata, bogata in nutrienti. O salata este usor de preparat si poti da frau imaginatiei in ceea ce priveste continutul.
Alegerea mea preferata: salata cu avocado, piept de pui la cuptor, seminte crude de floarea soarelui, ardei gras rosu, cas (de prefereat de la tara), cascaval ras, ulei de floarea soarelui, rosii. Desigur, am mancat 20-30 de salate mai putin gustoate pana sa gasesc formula care sa dea un gust delicios. Acum nu ma pot despartii de astfel de salate.
Trebuie sa incerci mai multe moduri de prepapare pana ce il gasesti pe cel optim. Spre exemplu, un piept de pui bine gatit poate face diferenta intre o salata gustoasa sau deloc gustoasa.

Salatele sunt asociate cu ideea de slabit. Cu toate acestea, daca doresti sa castigi in masa, salatele sunt probabil cea mai sanatoasa cale. In loc sa aduci un aport de carbohidrati uriasi, poti pune in salate mai multe seminte (spre exemplu) sau mai mult cascaval, astfel ajungi la un numar de calorii impresionant.
Daca doresti sa slabesti, salatele vor contine un aport caloric mai scazut.

Majoritatea mancarurilor implica prepararea termica. Daca in salata de mai sus mentionata am elimina pieptul de pui, nu am avea nici un ingredient preparat termic.

Legumele (care au un cotinut mult mai mare de nutrienti in comparatie cu fructele) pot fi folosite in cantitati mari in salate. Spre exemplu, 100 grame de ardei rosu contine 170% din doza zilnica de vitamnica C recomandata; 100 grame de portocala  contine 54% din DZR. De asemenea, cantitatea de fibre (atat de importante pentru organism) din legume este net superioara fata de cea din fructe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu